header
home
baby

sint

12

baard

poldervogel

haar


gekkebekken

paradiso

ontgroend


portret

Biografie:‘Mighty’ Mike Meijer

Geboren: 26-09-1964 te Amsterdam

Ondanks veelvuldige psychologische tests en de daaruit voortvloeiende adviezen om het VWO te volgen, veel doublures op de HAVO en uiteindelijk dan ook geen diploma. Verlaat op 20-jarige leeftijd school en ouderlijk huis om in Hilversum een huis te kraken en als DJ en portier te gaan werken in jongerencentrum de Tagrijn

1985:

In mijn laatste schooljaar speel ik mijn eerste gastrol in een TV serie: in DE FAMILIE WIJNTAK van de IKON speel ik Frits. Ik draai wekelijks op zaterdagavond voor 500 uitzinnige jongeren plaatjes in de Tagrijn waar ik ook regelmatig kook in het restaurant, geluid doe voor optredende bands, posters ontwerp én zeefdruk. Twee keer per week draai ik mee als portier en ik ben ook nog de drummer van de band CO en de MENNO’S. Ik treed gemiddeld drie keer per week op met de band REBEL. En Als ik tijd over heb leid ik de jamsessie in de Tagrijn.

 

1986:
In Januari verhuis ik naar Amsterdam om daar alle optredens te doen die ik kan vinden. Ik reageer op alle advertenties waarin een drummer gezocht wordt. Ik doe ook nog zo veel mogelijk jamsessies in het Bimhuis, de Maloe Melo en de Stip. Al snel doe ik losse optredens met mensen als Freddy Cavalli, Wouter Plantijdt en Rob Kruisman. Mijn eerste optreden in PARADISO is met het dikke-mensen orkest DE VERPLATTERS. Daarin zitten onder anderen MAYA VANDENBROUCKE en FRANS ‘ROCKING BELLY’ DE WIT. Ik ga al snel jamsessies leiden in de MALOE MELO en DE STIP. Daarna wordt ik de vaste drummer van de dan nog tamelijk onbekende Scene met Thé Lau. Ook organiseer ik mijn eerste sessiebandje met onder andere RINUS GROENEVELD.

In November van 1986 stap ik over naar de Gigantjes. daar val ik met mijn neus in de professionele boter als we als huisband meedoen met het destijds controversiële TV programma ‘Vara’s nachtshow’ dat gepresenteerd wordt door o. a. Jack Spijkerman en Adelheid Roosen.

the Scene: S.E.X.(eigen beheer 1986) single
he Scene: Ritme (eigen beheer 1987) single

1987:
Na een optreden van de gigantjes in de staatsloterijshow vraagt de presentator me voor een aantal gastrollen in de BART PEETERS SHOW (veronica TV). Hoogtepunt van het jaar zijn zes optredens op het TEMPODROM in BERLIJN waar we het naprogramma verzorgen van NINA HAGEN.

de Giagantjes: I want you to be my baby (CBS 1987) single
de Giagantjes: Bumble Bee (CBS 1987) single

1988:
Op het North sea jazz festival speel ik met de Gigantjes drie avonden met de Amerikaanse tenor saxofonist JOE HOUSTON en HANS DULFER. Tijdens mijn GIGANTJES-tijd speel ik me een ongeluk met door mijzelf geboekte optredens met muzikanten die ik erg goed vind. Zo doe ik heel veel optredens met onder anderen JAN van der MEY (POWERPLAY, FRé spigt), HANS VANDENBURG (GRUPPO SPORTIVO) en ARTHUR EBELING. Na de Gigantjes speel ik dan ook korte tijd samen met JAN ROBIJNS en PETER WASSENAAR in de band van ARTHUR EBELING: JUMP DICKIE JUMP!

Junp Dickie Jump! The world is coming to an end
(IDIOT records 1988) single

1989:
Ik speel de rol van boef Franz in de speelfilm THEO&THEA en het tenenkaasimperium (regie Pieter Kramer), speel Harry de huisvriend in de VPRO-serie HAZELRUG en een aantal rollen in VPRO jeugdseries zoals DE FREULES.
Ik begin mijn eigen band RUMP waarin ik niet drum, maar zing en gitaar speel.

1990:
We treden al snel heel veel op met RUMP en we worden aan het eind van het jaar Achter de formatie LA LUPA maar vóór de Haarlemse funksensatie GOTCHA! tweede in de GROTE PRIJS VAN NEDERLAND. Ik speel de titel- en hoofdrol in de AVRO kinderserie McPower en in September doe mijn eerste optredens voor muziektheater gezelschap orkater op de Amsterdamse uitmarkt.

1991:
Als MIGHTY MIKE maak ik volgens het blad MUSIC MAKER de demo van het jaar en ik begin aan de opnames van mijn eerste CD op VAN records: Time Flies When You're a Couch Potato. Ik toer met een New Orleans avond langs het zalencircuit met als hoogtepunt een New Orleans-avond in PARADISO.


1992:

Mijn eerste cd komt uit en wordt op de radio door onder andere FRITS SPITS juichend ontvangen. Maar zoals dat wel eens gaat, heeft dat geen gevolg voor het verkoopsucces dat dan ook uitblijft. Mijn all-time favoriete Nederlandse band vraagt me dan om hun drummer te vervangen en vanaf dat moment heb ik het dan ook heel druk met drummen bij GRUPPO SPORTIVO. In hetzelfde jaar komt er van deze band een cd uit waar ik een aantal tracks op speel.

 

MIGHTY MIKE Time flies when you’re a couch potato
GRUPPO SPORTIVO
Young & Out

 

1993:

Veel toeren met GRUPPO, de opnames van een live cd en een theatertour die ons uiteindelijk een week in een uitverkochte KLEINE KOMEDIE brengt. Ik speel tevens een met dubbelloops jachtgeweer op de hoofdrol schietende garagehouder in de speelfilm ANGIE en een emmerzoekende schoonmaker in PLEIDOOI (AVRO TV).


GRUPPO SPORTIVO Sing Sing
(VAN records) album

 

1994:

Blijf spelen met GRUPPO SPORTIVO maar produceer in mijn eigen STUDIO SPORT samen met HANS VANDENBURG zijn tweede solo CD en doe de bijbehorende toer. Als SMASH&HIT doen we een kleine theatertour en veel optredens door het land.

 

Hans Vandenburg's Commercial Break - (VAN records) album

 

1995:

Breng mijn tweede solo CD in eigen beheer uit met als gevolg veel uitstekende recensies en een hoop optredens. Ook voor radio mag ik mijn liedjes regelmatig komen spelen zoals bij een aantal optredens voor het AVRO radioprogramma OPIUM gepresenteerd door PETRA POSSEL EN MATHIJS VAN NIEUWKERK.  In de zomer speel ik een bijrol in de NCRV-serie COVERSTORY.

 

1996:

In de zomer zijn de opnames voor de speelfilm ALLSTARS waar ik een POLDERVOGEL in speel. In FLODDER (de TV serie) speel ik in twee afleveringen een boef en in FORT ALPHA speel ik een snackbarhouder. In de TV serie WESTZIJDE POSSE speel ik ook al een boef. Treed nog steeds op met HANS VANDENBURG

 

1997:

Ik breng mijn derde solo cd uit, krijg enorm goede recensies en veel solo optredens in het land maar wordt toch wéér niet beroemd. Ik ben het grootste deel van mijn tijd dat jaar bezig als acteur. Ik speel een grote rol in ARJAN EDERVEEN’S échte kunst revue FLY AWAY. We repeteren enkele maanden en staan dan 95 keer in het NIEUWE DE LA MAR theater in Amsterdam. Ook speel ik mee op het album BULL van JISKEFET.

 

MIGHTY MIKE Briljant! (BIG records) album

1998Ik neem mijn vierde CD op, speel in de film RENT-A-FRIEND van EDDIE TERSTALL en in de TV-uitvoering van ALLSTARS ben ik weer te zien als poldervogel. Ik pruttel nog wat na in het clubcircuit maar ben eigenlijk mijn plezier en ambitie in de muziek tijdelijk kwijtgeraakt (om ze pas 15 jaar later weer terug te vinden) Wel vind ik de vrouw van mijn leven en plant een zaadje.......

 

1999:

Ik wordt vader, speel weer mee met ALLSTARS en heb een gastrolletje als moterboef-achtige scharrelaar in de politieserie BLAUW BLAUW. Ik speel drums voor, en verhuur miin studio aan onder anderen VINCENT VAN WARMERDAM en speel met de ORKATER big band het MILLENIUMORKEST op de winterparade in Amsterdam.

 

MIGHTY MIKE Sexmasjien (AAPJAZZ RECORDS) album

2000:
Verhuur mijn studio en drumkunsten, het ORKATER orkest verzorgt een live uitzending vanaf de UITMARKT in Amsterdam en begeleidt de uitreiking van de GOUDEN KALVEREN op het NFF in Utrecht. In ALLSTARS schitter ik wederom als Poldervogel,
In BIJ ONS IN DE JORDAAN speel ik heel kort een accordeonist en in de VPRO kinderserie TOSCANE met KASPER VAN KOOTEN en MARTINE SANDIFORT speel ik een gemaskerde, bekakte bankovervaller.

2001:
Het ORKATER orkest 'doet' wederom de Kalveren, ik verhuur nog steeds mijn studio en heb een hobby-band met de ritmesectie van het ORKATER orkest met VINCENT VAN WARMENDAM gitaar, PETER VAN STRAATEN basgitaar en GERARD ATEMA keyboards. In de laatste serie van ALLSTARS ben ik nog steeds te zien als POLDERVOGEL en op de PARADE in Amsterdam breng ik mijn zelfgeschreven muziektheater productie LOVE HERTZ!

2002:
Bij theatergezelschap ORKATER drum ik mee in de voorstelling THE PREFAB FOUR. Een voorstelling over de MONKEES met onder anderen GIJS SCHOLTEN VAN ASCHAT EN PETER BLOK. In de nftva eindexamenfilm VROUWENVLEES speel ik een hoofdrol. In de telefilm SLOOPHAMER van Ger Poppelaars, de TV serie LUIFEL&LUIFEL, de NPS satire FIT! En de schoolTV productie VAAR MEE MET DE VOC speel ik bijrollen en voor de PARADE van dat jaar maak ik met ABKE HARING en TO SIEBEN de dadaïstische muziekvoorstelling KORSAKOFF wie was dat ook alweer? Ik verhuur nog steeds mijn studio en speel ook af en toe met wisselende groepjes muzikanten.

 

2003:

Maak muziek voor films zoals SHOUF SHOUF HABIBI en diverse commercials in Zweden en Duitsland. In de VARA serie DE BAND met WALDEMAR TORENSTRA en JOHNNIE DE MOL speel ik Ferry de dove roadie. In de speelfilm POLLEKE van Ineke Houtman zing en speel ik de zanger van de bruiloftsband. Voor de politieserie RUSSEN met THOM HOFFMAN speel ik agent Gillesens. In de speelfilm DE DOMINEE, wordt ik als onderwereld figuur neergeschoten. In VPRO’s KERSTKIND ben ik snackbarhouder en in FIT! makeover slachtoffer in “fashion fever’.

 

2004:

Speel mijn eerste commercial voor CAMPINA KOOKROOM en ben in DUNIA+DESI gevangenisvriend van THEO MAASSEN. In BITCHES speel ik vuilnisman. In PICTURE THIS! tweeling. DE LAATSTE ZES MINUTEN ben ik barman en in SPOORLOOS VERDWENEN  discotheekeigenaar. Voor DUYVIS PASTRELLIS maak ik meteen maar mijn tweede commercial met vader abraham. In de DE BAND ben ik voor het tweede seizoen Ferry de dove roadie. Alhoewel ik nog steeds wel optreedt en mijn studio sporadisch verhuur, komt het maken van muziek zo langzamerhand wel op het tweede plan.

 

2005:
In dit jaar speel ik rollen in GRIJPSTRA EN DE GIER, KLEINE PAUZE (vpro), HOTNEWS (jetix), KEYZER & DE BOER (kro/ncrv), een commercial voor ACHMEA, KLOKHUIS (nps),  BAANTJER (trainer van ajax), LANGER LICHT (speelfilm), PARELS & ZWIJNEN (talpa), VAN SPEIJK (talpa), GOOISE VROUWEN en een commercial in het kader van het REMBRANDTJAAR.


2006:
In de terugkeer van de DALTONS speel ik een boerende vader. De commercial ‘het is een meisje’ van McDONALDS wordt tweede bij de gouden LOEKI. In de ERNST, BOBBIE en de rest speelfilm speel ik een biker en in een bedrijfsfilm voor CORUS een arbeider. In het KLOKHUIS ben ik boze brandweerman In ONM een hoerenloper. Voor een commercial van STARTPAGINA.NL speel ik boze man en in EEN VOET IN HET GRAF vuilnisman.

 

2007:

Is het jaar van de speelfilm, ik ben dan te zien in: MOORDWIJVEN (Dick Maas): man voor haringkar TBS (Pieter Kuypers): pompbediende SKIN (Hanro Smitsman): gevangenisbewaarder ALIBI (Johan Nijenhuis): arrestant HITTE (Lodewijk Crijns): zanger rockband DE SCHEEPSJONGENS VAN BONTEKOE (Steven de Jong): kok. Gelukkig speel ik ook nog op TV in het KLOKHUIS, VUURZEE2 en in een internet commercial voor Lotto geregisseerd door Tim Oliehoek.

 

2008:

In dit jaar ben ik nog te zien in: ZOUTVLOED (VPRO Ivan Lopez Nunez), DE CLUB VAN SINTERKLAAS, SPANGAS, HET HUIS ANUBIS, een WECYCLE commercial, EEN GODENZOON en ROES. Ook begin ik een drumlespraktijk die snel bommetjevol zit….

 

2009:

In dit jaar speelde ik nog een mooie bijrol in een zeer geslaagde eindexamen film van de filmacademie: JACCO”S FILM en was ik niet te herkennen in een SMITH’S commercial (het is feest in de keuken!). Voor de rest heeft de kredietcrisis bij mij thuis keihard toegeslagen en dat maakte dat ik tijd en zin kreeg om een oud plan eens te gaan uitvoeren: een boek maken over drums, drummen en drummers! BOEM! Wordt met veel enthousiasme ontvangen door pers en publiek!

 

2010:

De film en TV-rollen beginnen  af te nemen, wel heb ik een rol in een serie commercials voor UPC daar speel ik DENNIS de buurman met KPN. en doe ik weer een paar KLOKHUIS-scenes. Ik doe ik mee aan een aflevering van KINDEREN GEEN BEZWAAR en speel in de speelfilm BRIEFGEHEIM van Simone van Dusseldorp. Verder ben ik heel druk met (drum-) lesgeven.

 

2011:

Diepe crisis: ik draai één hele dag in het jaar op een filmset: LAPTOP (telefilm EO) verder geef ik drumles en verveel me… het begint langzaam weer te kriebelen!

 

2012:

Ik doe weer iets meer film en TV: STOCKHOLM (one night stand), 20 LEUGENS, 4 OUDERS EN EEN SCHARRELEI (telefilm KRO) en KLOKHUIS en begin weer te werken in mijn studio aan wat een langspeler op CD zal blijken te worden.

 

2013:

Presenteer in November mijn eerste Plaat&Boek EINZELGÄNGER en werk me weer een gat in de rondte in de Nederlandsche Film- en TV-industrie met rollen in TOEN WAS GELUK HEEL GEWOON (speelfilm), DANNI LOWINSKI, KLOKHUIS, NENA (speelfilm), LOENATIK te gek (speelfilm), BESCHULDIGD en VAN GOD LOS.

 

Naast al dit moois heb ik een levendige drumlespraktijk en ben ik vader van een drummende zoon van 14 en ben ik ook nog eens liefhebbende huisvader.